Regnskapsfører og «la dolce vita»
Jeg er en person med mange interesser. Men skal vi snakke om fritiden, må vi snakke om Italia. Italia med stor i. Italia har vært en rød tråd i livet mitt gjennom 25 år, med nær kontakt med Italia som land og alt som er italiensk. Vakkert landskap, kunst, kultur, masse historie, design og fremfor alt, gode mat- og drikkeopplevelser. Det gode liv.
Ved siden av jobben som regnskapsfører har Andre gjort lidenskapen for alt italiensk til en liten business. Dette er mye takket være egenskapene man lærer som regnskapsfører.
Når man har reist mye rundt i Italia har man jo smakt mye, sett mye og blitt kjent med forskjellige produkter og råvarer. For meg er det en viktig del av kulturen og opplevelsen av Italia. Skjønnheten i de store og små øyeblikkene, La grande billezza, de ville jeg gjerne dele med andre nordmenn med interesse for italiensk kvalitet og design.
Lidenskap og lønnsom business
For Andre begynte det med gleden av å ta noe med seg tilbake fra reisene sine. Etterhvert ble det naturlig å ta det et skritt videre, så derfor begynte han å importere produkter fra småskala produsenter han fant litt utenfor allfarvei.
Det å drive import kan være komplisert, uten bakgrunnen som regnskapsfører kunne ikke dette la seg gjøre.
Som regnskapsfører har han innsikt i hvordan administrere en bedrift, hvordan planlegge og hvordan følge og forholde seg til regelverk. Han vet hvordan føre regnskap og gjøre analyser som bidrar til at bigeskjeften er lønnsom.
Så det er jo et godt eksempel på hvordan regnskapsføreryrket er veldig nyttig dersom man ønsker å gjøre en lidenskap til et lite foretak.
Regnskapsfører med mange talenter
I dag jobber Andre med forretningsutvikling og rådgivning i regnskapsforetaket Athene Group. Tidligere drev han sitt eget regnskapsforetak.
Hvis jeg tenker tilbake på da jeg selv startet et regnskapsbyrå, så oppfattet jeg regnskapsbransjen som noe av det mest trauste og gammeldagse i norsk næringsliv. Man hadde et inntrykk av at regnskapsførere satt med debit, kreditt, bilag, strenge regler og mye pekefinger, forteller han.
Men etter at digitaliseringen og skybaserte løsninger har revolusjonert denne og de fleste andre bransjer, er regnskapsyrket noe helt annet i dag.
– En regnskapsfører er en som er god på teknologi, som kan sette opp gode systemer og som bidrar inn i viktige beslutningsprosesser, legger Andre til.
Et fag i rivende utvikling
Det er nettopp endringer og utvikling som gjør at han trives så godt i den arbeidshverdagen han har i dag.
Den er ekstremt variert. Det er det som gjør at den er så veldig spennende!
Fordi regnskapsfaget og lønnsomhet har fått økt fokus som følge av blant annet grønn omstilling, kommer det stadig flere unge til. De bidrar med masse energi og nye spennende perspektiver, ifølge Andre.
Spesielt nå som vi jobber med bærekraft og sirkulærøkonomi, er det mange unge som har fått øynene opp for at det skjer masse spennende i denne bransjen her. Jeg jobber med flere unge regnskapsførere som har spesialisert seg innen bærekraft og i dag jobber med ting som bærekraftsrapportering og lignende. Det er virkelig givende å se. Rett og slett.